Dames en Heren,

Jongens en Meisjes

Studenten en Docenten

kortom, iedereen


Welkom


A Busride to F2 Paradise, is een project waarbij wij (Michelle, Tinus, Rick, Leroy en Sander) een event gaan bedenken en ontwikkelen voor op het festival terrein van Lowlands. Op deze blog zullen de vorderingen en gedachtegangen van ons zo goed mogelijk zichtbaar gemaakt worden.

Veel plezier met het lezen van deze blog en mocht je nou nog inspirerende ideeën hebben, deel ze met ons!


Met de Vriendelijkste groeten

de creative geniën van F2


maandag 8 februari 2010

Muziek! A.K.A. Cultuur deel 1.

Lowlands begon zoals zoveel festivals in de eerste plaats met muziek. We hebben het over de tijd dat men nog geen bussen had, en nog raketten moest nemen om op een festival te komen. We hebben het over 1968, de tijd dat Rock voor de meesten nog gewoon het engelse woord voor 'rots' was. In dit jaar was het de bedoeling dat grote namen als Jimi Hendrix, Jethro Tull en Pink Floyd zouden optreden. Het mocht niet zo wezen, want Jimi Hendrix kon niet door een gebroken been, en Jethro Tull werd afgelast. Pink Floyd daarintegen kwam wel spelen, en maakte een heleboel vreemde hippies blij.

25 jaar later, in 1993 werd er een ander, doch toch eigenlijk wel soortgelijk festival georganiseerd, A campingflight to Lowlands Paradise. En sindsdien is het elk jaar zo gebleven.
Het begon als alternatief-rockfestijn, maar door de jaren heen is er veel meer bijgekomen, zoals electro, rave, techno, DJ, hiphop, singer songwriter. Ook heeft de rock natuurlijk vele evoluties en nieuwe stromingen ondervonden. Waar het festival begon in de hoogtijdagen van de Grunge, de jaren daarna is er ook nog britpop, nu-metal, prog-metal en verzin maar wat voor metal bijgekomen. Vandaag de dag is het als een wereldtentoonstelling voor wat er aan muziek te beleven valt. Veel dus.

1 opmerking:

  1. strudel, dat is duits voor ik heb er even fatsoenlijke labels aan gehangen zodat we alles een beetje terug kunnen vinden, strudel again, dat is duits-engels voor sorry tinus

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.